top of page

Hypnosis Tools Free Webinar

Public·35 members
Andrew James
Andrew James

Razgovori Sa Zrcalom Psihologija Samopouzdanja Pdf 42Razgovori sa zrcalom - psihologija samopouzdanja: Kako poboljšati svoje samopoštovanje i samopouzdanje
Samopouzdanje i samopoštovanje su dvije važne osobine koje utječu na našu kvalitetu života, sreću i uspjeh. Samopouzdanje je vjera u vlastite sposobnosti i vrijednost, dok je samopoštovanje poštovanje i prihvaćanje sebe onakvog kakav jesmo. Osobe koje imaju visoko samopouzdanje i samopoštovanje su zadovoljnije sobom i svojim životom, imaju bolje odnose s drugima, lakše se nose s izazovima i ostvaruju svoje ciljeve.
razgovori sa zrcalom psihologija samopouzdanja pdf 42No, kako razviti i ojačati svoje samopouzdanje i samopoštovanje? Postoji li neka tajna formula ili tehnika koja nam može pomoći da se osjećamo bolje o sebi? Odgovor je da, postoji knjiga koja nam može pružiti korisne savjete, primjere, anegdote i upitnike za samoprocjenu na tom području. Ta knjiga je "Razgovori sa zrcalom - psihologija samopouzdanja" autora Dubravke Miljković i Majde Rijavec.


Što je knjiga "Razgovori sa zrcalom - psihologija samopouzdanja"?
Knjiga "Razgovori sa zrcalom - psihologija samopouzdanja" je monografija koja se bavi određivanjem pojmova samopouzdanja i samopoštovanja, te vještinama koje možemo razviti kako bismo ih povećali. Knjiga je objavljena 1996. godine u Zagrebu od strane izdavačke kuće IEP. Knjiga ima 191 stranicu i ISBN broj 953-96305-1-7.


Knjiga je napisana na hrvatskom jeziku i spada u područje psihologije i pedagogije. Autori knjige su Dubravka Miljković i Majda Rijavec, profesorice na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Knjiga je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje samopouzdanje i samopoštovanje, kao i stručnjacima koji se bave tim temama.


Koje su glavne teme knjige "Razgovori sa zrcalom - psihologija samopouzdanja"?
Knjiga "Razgovori sa zrcalom - psihologija samopouzdanja" obuhvaća sljedeće teme:


  • Kako se formira naš pojam o sebi i kako utječe na naše ponašanje, osjećaje i misli.Kako prepoznati i promijeniti negativne stavove o sebi koji nas ograni


Kako čitati knjigu "Razgovori sa zrcalom - psihologija samopouzdanja"?
Knjiga "Razgovori sa zrcalom - psihologija samopouzdanja" je knjiga koja se može čitati na različite načine, ovisno o našim potrebama i interesima. Možemo je čitati od početka do kraja, kao cjelinu koja nas vodi kroz različite aspekte samopouzdanja i samopoštovanja. Možemo je čitati i selektivno, birajući one teme i poglavlja koja nas najviše zanimaju ili koja su nam trenutno najkorisnija. Možemo je čitati i ponovno, vraćajući se onim dijelovima koji su nam ostali u sjećanju ili koji su nam potrebni za podsjetnik ili nadahnuće.


Bez obzira na način čitanja, važno je da ne ostanemo samo na pasivnom čitanju, već da aktivno sudjelujemo u procesu učenja i promjene. To znači da primjenjujemo ono što čitamo na svoje konkretne situacije i probleme, da radimo vježbe i upitnike koji se nalaze u knjizi, da razmišljamo o svojim stavovima i ponašanjima, da postavljamo sebi ciljeve i pratimo svoj napredak, te da tražimo povratnu informaciju od sebe i drugih.


Gdje možemo pronaći knjigu "Razgovori sa zrcalom - psihologija samopouzdanja"?
Knjiga "Razgovori sa zrcalom - psihologija samopouzdanja" je knjiga koja je dostupna u različitim formatima i izvorima. Možemo je kupiti ili posuditi u tiskanom obliku u knjižarama ili knjižnicama. Možemo je također preuzeti ili pročitati u digitalnom obliku na internetu. Na primjer, možemo pronaći PDF verziju knjige na sljedećoj poveznici: https://sway.office.com/wplAOoHc7ylpDzGy.


Knjiga "Razgovori sa zrcalom - psihologija samopouzdanja" je knjiga koja ima i svoje recenzije i ocjene od strane čitatelja i stručnjaka. Možemo ih pročitati na različitim web stranicama koje se bave književnošću i psihologijom. Na primjer, možemo pronaći recenzije i ocjene knjige na sljedećoj poveznici: https://www.goodreads.com/book/show/11232464-razgovori-sa-zrcalom---psihologija-samopouzdanja.


Koje su prednosti i izazovi čitanja knjige "Razgovori sa zrcalom - psihologija samopouzdanja"?
Čitanje knjige "Razgovori sa zrcalom - psihologija samopouzdanja" može nam donijeti mnoge prednosti, ali i izazove. Neke od prednosti su:


  • Stjecanje novih znanja i uvida o samopouzdanju i samopoštovanju, kao i o njihovoj važnosti za naš život.  • Razvijanje vještina koje nam mogu pomoći da poboljšamo svoje samopouzdanje i samopoštovanje, kao i da ih održimo na visokoj razini.  • Povećanje motivacije i entuzijazma za osobni i profesionalni razvoj, kao i za ostvarivanje naših ciljeva i snova.  • Unapređenje kvalitete naših odnosa sa sobom i drugima, kao i naše komunikacije i suradnje.  • Jačanje našeg emocionalnog i mentalnog zdravlja, kao i naše otpornosti na stres i poteškoće.Neke od izazova su: